Jezik

DOBRO NAJ TRAJA

Mesni izdelki

Pri nas lahko izbirate med veliko najkakovostnejših mesnih izdelkov, na katere smo zelo ponosni, saj smo v njihovo pripravo vključili vse naše znanje in najboljše sestavine. Med njimi najdete poltrajne izdelke, pateje in namaze, sušene in prekajene mesnine ter tradicionalne izdelke, kot so ocvirki, mast, zaseka ipd.

Postrezite si s tradicionalno kranjsko klobaso, katere certificiran proizvajalec smo tudi mi, ali pa z našima najbolj prepoznavnima salamama Posebnico ali Alpsko salamo. Če vam zadišijo sušene in prekajene mesnine, imamo za vas šunke, krače, svinjsko pleče, prešano slanino in ostale dobrote.


Postrezite sebi ali svojim gostom z okusnimi čevapčiči, različnimi barjenimi klobasami, raznovrstnimi prekajenimi dobrotami in sveže pečenim domačim kruhom. Vaše mize vsekakor ne bodo zapustili ravnodušni.

Poltrajni izdelki

Med poltrajnimi izdelki v naši ponudbi najdete hrenovke, klobase, salame, šunka, posebno salamo, mortadelo in kuhan pršut. Poltrajni izdelki so pripravljeni iz mešanice izbranega mesa in začimb najvišje kakovosti. Gre za pasterizirane mesnine, ki so toplo obdelane pri temperaturah pod 100 °C. Shranjujejo pa se na primerni temperaturi (-1–12 st. c.).

Sušene in prekajene mesnine

Sušene in prekajene mesnine imajo svojevrsten okus, ki ga izdelkom doda proces dimljenja. Najprej se meso več dni suši v grobi soli, nato pa še več dni ali tednov na dimu. Dimljenje je postopek aromatiziranja in konzerviranja hrane z izpostavljanjem dimu iz gorečega ali tlečega materiala, najpogosteje lesa. Ta postopek se tradicionalno izvaja pozimi, da se meso ne pokvari.


V naši ponudbi lahko najdete najkakovostnejše sušene mesnine, ki jim poseben pečat daje tradicija priprave v naših krajih in ljubezen do sušenih mesnin. Izbirate lahko med šunkami, kračami, rebri, jezikom, vratom, mesnatimi kostmi, svinjskim plečem, prešana slanina in mnogimi drugimi dobrotami.

Tradicionalni izdelki

Brez tradicionalnih izdelkov seveda ne gre. Ocvirki, mast in zaseka so pika na i odličnega okusa pripravljenih jedi. Slednjo se lahko uporabi tudi kot namaz. Brez krvavice in dušenega zelja z ocvirki si ne znamo predstavljati mrzlih zimskih dni. Gostom pa lahko za spremembo ponudite tlačenko s čebulo, hrenom, kislo zelenjavo in črnim kruhom.


Vsi naši maščobni izdelki so narejeni skrbno in temeljijo na naših tradicionalnih receptih, znanju in izkušnjah.

Namazi in patej

Pašteta je namaz narejen iz tunine, kokošjega, puranjega ali govejega mesa. Sestavine za pašteto skrbno izberemo in vsebujejo fino zmleto meso, mast, zelenjavo, zelišča, začimbe in vino.


Tartarski biftek je mesna jed iz surovega mletega govejega mesa. Običajno ga postrežemo s čebulo, kaprami, poprom in drugimi začimbami, ki jih lahko ločeno dodamo po okusu. Pogosto ga postrežemo s surovim rumenjakom na vrhu.
Popestrite si malico z biftekom ali okusno pašteto, klasično ali z dodatkom popra. Namažite jo na sveže pečen domač kruh in uživajte v okusih.