Jezik

DOBRO NAJ TRAJA

Sveže meso

Nudimo sveže pakirano junčje, svinjsko in telečje meso najvišje kakovosti, ki je 100 % sledljivo. Poleg konfekcioniranega mesa nudimo tudi mleto meso. Pomembno nam je, da tako kot naše stranke tudi sami poznamo izvor mesa, ki ga uporabljamo pri proizvodni mesnih produktov. 100 % sledljivost nam pove, kdaj je bil izvršen zakol govedi in na kakšen način ter s katere kmetije meso prihaja. Pri delu upoštevamo najvišje standarde ter izvajamo HACCP preventivni sistem. Vse naše postopke tako vodimo z namenom največje varnosti in kakovosti svežega pakiranega mesa.

Rdeče meso je eno najbolj hranljivih živil, ki jih lahko jeste. Bogat je je z vitamini, minerali, antioksidanti in različnimi drugimi hranili, ki imajo velik vpliv na zdravje. Je eden najpomembnejših virov beljakovin in vitaminov B skupine (niacin, kobalamin, piridoksin) ter železa, cinka in selena ter veliko drugih vitaminov in mineralov v manjših količinah. Rdeče meso je tudi visoko energijsko vrednostno živilo, zato je pomembno živilo v prehrani otrok, starejših, nosečih in doječih žensk.

Svinjsko meso je meso prašiča, junčje in telečje pa je goveje. Ali poznate razliko med govedino, teletino in junetino? Gre za meso, ki je odvisno od starosti goveda, zato ima drugačno teksturo, okus in na koncu drugačno pripravo.

Okus in tekstura sta tisto, kar loči goveje meso, zaradi česar je tako okusno in tako posebno. Poleg tega je za govedino značilna visoka hranilna vrednost. Visokokakovostne beljakovine in aminokisline so tisto, po čemer se goveje meso razlikuje od drugega mesa. Prav tako posebna oblika železa, ki se zlahka absorbira v našem telesu in zaradi česar imamo več rdečih krvnih celic, ter tako okrepi naše telo in zviša nivo energije. Ekološko goveje meso poleg tega vsebuje tudi omega 3 maščobne kisline, pa tudi lionelove kisline, ki preprečujejo raka, sladkorno bolezen in debelost.

JUNETINA

Junetina ali junčevina je meso 12–14 mesecev starega, od 380–450 kg težkega in na poseben način pitanega goveda. Meso vsebuje nižji delež maščobe. Barva mesa je svetlejša kot pri govedini, in sicer je svetlo rdeča. Zaradi mehkobe mesa je junetina v gostinstvu zaradi hitrejše priprave jedi tudi bolj priljubljena. Junetina ima veliko manj maščob v primerjavi s svinjino, hkrati pa ima veliko boljšo energijsko vrednost. Prav tako vsebuje veliko manj holesterola, poleg tega pa je bogata tudi z vitamini E, B in B12.

SVINJINA

Svinjina meso domačega prašiča. Je rožnate barve in vsebuje precejšen delež masti. Je bogat vir nekaterih vitaminov in mineralov, kot so železo, cink, fosfor, selen, vitamini B skupine ipd., ki jih vaše telo potrebuje za delovanje. Svinjina je pravzaprav bogatejša s tiaminom, vitaminom B, potrebnim za vrsto telesnih funkcij, kot drugo rdeče meso. Je tudi odličen vir visokokakovostnih beljakovin.

Vitamini B6 in B12, ki jih najdemo tudi v svinjini, so bistveni za tvorbo krvnih celic in delovanje možganov. Selen v svinjini je bistven za pravilno delovanje ščitnice. Svinjski kotlet s šest grami vsebuje več kot 100 % priporočenega dnevnega vnosa selena.

TELETINA

Junetina ali junčevina je meso 12–14 mesecev starega, od 380–450 kg težkega in na poseben način pitanega goveda. Meso vsebuje nižji delež maščobe. Barva mesa je svetlejša kot pri govedini, in sicer je svetlo rdeča. Zaradi mehkobe mesa je junetina v gostinstvu zaradi hitrejše priprave jedi tudi bolj priljubljena. Junetina ima veliko manj maščob v primerjavi s svinjino, hkrati pa ima veliko boljšo energijsko vrednost. Prav tako vsebuje veliko manj holesterola, poleg tega pa je bogata tudi z vitamini E, B in B12.